Snoeien, maaien, knippen en schoffelen...

Het onderhouden van een tuin kan een tijdrovende klus zijn en professionele kennis vergen. Luiten Hoveniers heeft deze kennis in huis en helpt u graag bij het onderhouden van uw tuin.

Zo snoeien wij allerlei soorten hagen. Zonder kennis van de struik of boom is het lastig om dit op de juiste manier te doen. Vaak worden hagen niet kort genoeg gesnoeid, zodat ze na verloop van tijd te breed worden. Als dat het geval is, is corrigeren bijna niet meer mogelijk.

Op tijd snoeien

Ook het snoeien van struiken en bomen is elk jaar goed om te doen. Wanneer dit niet gebeurt, worden struiken zo dicht dat het de juiste ontwikkeling van de struik belemmert. Het tijdig snoeien van struiken voorkomt dat de struik oud wordt en de bloei terugloopt. Struiken die in het voorjaar bloeien mogen in het najaar niet worden gesnoeid. Dit en nog veel meer kunnen wij u als hoveniersbedrijf vertellen.

Luiten Hoveniers maakt jouw droomtuin
Tuin-Onderhoud-Luiten-Hoveniers
Bomen zagen en snoeien op grote hoogte - Pieter Luiten

Planten en bloemen

Vaste planten zijn erg geschikt om uw border in vrolijke bloei te zetten. Sommige soorten hebben zelfs een tweede bloeiperiode. Er zijn vaste planten die na de bloei gesnoeid moeten worden, zodat ze een tweede keer gaan bloeien. Anderen kunnen gewoon in het najaar, als de bloei afgelopen is, afgeknipt worden omdat ze anders dor worden. Stevige, vaste planten kunnen in de winterperiode als decoratie dienen, waar sneeuw of ijzel op blijft liggen.

Onkruid

Ook onkruid, beter gezegd – ongewenste planten – moet worden bestreden. Luiten hoveniers kiest voor een milieuvriendelijke manier van bestrijden. Zo wordt er geen vergif gebruikt. Onkruid is niet helemaal uit te roeien, maar door het te bestrijden wordt er voor gezorgd dat het beheersbaar is en niet gaat woekeren.

Maaien

Maaien van gazons behoort ook tot het onderhoud van tuinen. Het maaisel wordt altijd afgevoerd. Gazons vereisen ook onderhoud: Het strooien van kalk om de zuurtegraad op peil te houden. Op deze manier wordt ook mosgroei in het gazon tegengegaan. Bemesten wordt gedaan om klavers tegen te gaan en om de groene kleur te behouden. Indien nodig worden gazons belucht om dichtslippen van het gazon tegen te gaan.

Hoge bomen

Hoge bomen of struiken in uw tuin? Geen probleem! Luiten Hoveniers heeft de expertise en ervaring in huis om bomen op grote hoogte te snoeien en kappen. 

Waar kunnen we u mee helpen?

U kunt bij Luiten Hoveniers een offerte opvragen voor een jaarcontract tuinonderhoud. Alleen een keer snoeien in het voorjaar en/of najaar kan natuurlijk ook. Wanneer uw tuin toe is aan een grondige opknapbeurt, kunt bij ons informeren naar de mogelijkheden.

Onze gegevens

Neem contact op

Wij komen graag in contact